Το Νο1 Ρομποτικό μηχάνημα Επανεκπαίδευσης Βάδισης με τον μικρότερο χρόνο προσαρμογής του ασθενή.

Σύμφωνα με πολυάριθμα ευρήματα της έρευνας στον τομέα της επανεκπαίδευσης της κίνησης, οι βασικοί παράγοντες για την επιτυχή αποκατάσταση της ικανότητας βάδισης είναι δύο:

  • η ένταση της θεραπείας και
  • η υψηλή επανάληψη

THERA- TRAINER
Lyra

Η ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ
ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το THERA-Trainer lyra προσφέρει εντατική εκπαίδευση βάδισης στο όριο απόδοσης σε κάθε φάση αποκατάστασης.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο το THERA-Trainer lyra δημιούργησε τις καλύτερες απαιτήσεις για να βοηθήσει τους χρήστες να βρουν το δρόμο τους πίσω σε μια καθημερινή ζωή και να τους προσφέρει τις καλύτερες πιθανότητες για να ξανακερδίσουν την ικανότητα βάδισης!

Αποτελεσματικό - Εύκολο - Προσιτό

Ο πολύ εύκολος χειρισμός και η γρήγορη μεταφορά καθιστούν τη χρήση του ρομποτικού μηχανήματος το THERA-Trainer lyra οικονομικά ενδιαφέρουσα και στην καθημερινή χρήση.

Χωρίς την επιπλοκή που μπορεί να έχει η τοποθέτηση ενός εξωσκελετικού μηχανήματος (exoskeleton) ,με το THERA-Trainer lyra μπορούν να επιτευχθούν :

  • οι ελάχιστοι χρόνοι προετοιμασίας και
  • ένα έντονο πρόγραμμα θεραπείας

με συγκριτικά χαμηλό κόστος προμήθειας και λειτουργίας.

ΤοTHERA-Trainer lyra είναι επίσης το μοναδικό ρομποτικό μηχάνημα εκπαίδευσης βάδισης στον κόσμο με λειτουργίες συνδεσιμότητας που επιτρέπουν την αποστολή όλων των δεδομένων εκπαίδευσης και των ημερολογίων απευθείας στο smartphone ή το tablet του θεραπευτή. Ο θεραπευτής μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά εύκολα και να αρχίσει να αναλύει την άσκηση εκεί και στη συνέχεια να τα μεταδίδει ηλεκτρονικά στον θεράποντα ιατρό.

Σημαντικοί θεραπευτικοί στόχοι

  • Αποκατάσταση της δυνατότητας βάδισης
  • Αύξηση ταχύτητας βάδισης
  • Βελτίωση της εμμονής
  • Βελτίωση του προτύπου βάδισης

Συμβουλή: αυτό το μηχάνημα αποτελεί μέρος της ολοκληρωμένης λύσης THERA TRAINER THE COMPLETE SOLUTION

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
THERA-Trainer lyra

1. ΦΥΣΙΚΟ ΜΟΤΙΒΟ ΒΑΔΙΣΗΣ

fusiko motivo vadisis

Η επιστημονικά τεκμηριωμένη θεωρία της κινητικής μάθησης περιλαμβάνει αρκετά στοιχεία. Η ιδιαιτερότητα υψηλού έργου είναι απαραίτητη, για παράδειγμα. Το πρότυπο βάδισης παρακάτω δείχνει πώς επιτυγχάνεται εξαιρετικά υψηλή εξειδίκευση στην εργασία.

Ακολουθώντας το Μοτίβο της Φυσικής Βάδισης

Το THERA-Trainer lyra δημιουργεί το μοτίβο του ανθρώπινου βηματισμού με τη βοήθεια ενός πατενταρισμένου μηχανισμού που μπορεί να προσαρμόζεται σε κάθε ασθενή μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα - ένα πολύ σημαντικό σημείο για τον ασθενή με σκοπό να επανακτήσει την ανεξαρτησία του βήμα προς βήμα.

Μόνο μια φυσική κίνηση βάδισης θα τονώσει τη μυϊκή μνήμη του ασθενή, δίνοντάς του έτσι μια μεγάλη ευκαιρία να μάθει να περπατάει και πάλι.

Το παρακάτω σχήμα δείχνει πώς επιτυγχάνεται αυτό με το THERA-Trainer lyra

2. ΥΨΗΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΝ

ypsilos arithmos epanalipsewn

Τo THERA-Trainer lyra μιμείται το φυσιολογικό πρότυπο βάδισης καθώς οι ασθενείς επιτυγχάνουν 20 φορές περισσότερες επαναλήψεις ανά συνεδρία από ό, τι μέσω της εκπαίδευσης με βάση το διάδρομο ή με χειροκίνητα βοηθήματα εκπαίδευσης βάδισης. Οι τρέχουσες μελέτες δείχνουν ότι η επαναληψιμότητα είναι το κλειδί για την επιτυχή αποκατάσταση της ικανότητας βάδισης.

Η φυσιοθεραπεία και η επαγγελματική θεραπεία υφίστανται σήμερα μια αλλαγή παραδείγματος λόγω του αυξανόμενου αριθμού μελετών παρέμβασης υψηλής ποιότητας και επιτυχημένων οδών θεραπείας στην κινητική αποκατάσταση. Το επίκεντρο σήμερα είναι η παροχή πολύ ενεργής θεραπείας που είναι κοντά στην καθημερινή ζωή. Πολλές μελέτες έχουν δείξει σαφή σχέση δόσης-απόκρισης. Αυτό σημαίνει ότι η άσκηση δεν πρέπει να είναι μόνο στοχευμένη, αλλά και να είναι όσο το δυνατόν εντατικότερη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την αποκατάσταση να επαναφέρει την ικανότητα των ασθενών να περπατούν.

sabine lamprecht

Sabine Lamprecht, M.Sc. Neurorehabilitation Επικεφαλής του τμήματος κινητικών δεξιοτήτων, Kliniken Schmieder, στο "Neurologie und Rehabilitation", τεύχος 2/2016, σελ. 80-81

3. Το πιο γρήγορο Gait Trainer

Επιστροφή σε μια αυτόνομη καθημερινότητα

Με 4km/h και 100βήματα ανά λεπτό, το THERA-Trainer lyra είναι το γρηγορότερο end-effector gait trainer στην αγορά.

4. Ο μεγαλυτερος καθαρός χρόνος θεραπείας

Αποτελεσματική θεραπεία

Το THERA-Trainer lyra είναι ένα ρομποτικό μηχάνημα επανεκπαίδευσης της βάδισης με τον μεγαλύτερο καθαρό χρόνο θεραπείας. Η απευθείας πρόσβαση στο ίδιο επίπεδο με τον ασθενή σημαίνει ότι ακόμα και τα πιο βαριά περιστατικά ασθενών μπορούν να μεταφερθούν στο μηχάνημα πολύ εύκολα και με ασφάλεια.

Το γεγονός αυτό έχει δύο μοναδικά οφέλη :

  • επιταχύνει την αποτελεσματική αξιοποίηση της ώρας θεραπείας για ενεργή άσκηση και
  • ταυτόχρονα ελαχιστοποιεί τον χρόνο πρόσδεσης και προετοιμασίας

Το THERA-Trainer lyra μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ασθενείς από 5 ετών και είναι κατάλληλο για ασθενείς με ύψος 100-195cm που ζυγίζουν έως 150kg.

5. Εύκολο στη χρήση

eukolo sti xrisi

Ελάχιστος χρόνος προετοιμασίας και εκπαίδευσης

Το μήκος του βήματος, το ύψος των λαβών στήριξης και το στήριγμα σώματος μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες του κάθε ασθενή σε τρία απλά βήματα.

Η άμεση πρόσβαση απευθείας από το ίδιο επίπεδο εδάφους σημαίνει ότι ακόμη και τα πιο σοβαρά περιστατικά ασθενών μπορούν να μεταφερθούν πολύ εύκολα και γρήγορα. Αυτό αξιοποιεί αποτελεσματικά τη μέγιστη χρήση του ακριβού χρόνου θεραπείας για ενεργή άσκηση και ελαχιστοποιεί το χρόνο εγκατάστασης.

Μόλις το THERA-Trainer lyra έχει προετοιμαστεί για τον ασθενή, όλες οι σημαντικές παράμετροι εκπαίδευσης εμφανίζονται στην οθόνη αφής και μπορούν να προσαρμοστούν απλά με το πάτημα ενός δακτύλου. Αυτό καθιστά την THERA-Trainer lyra εξαιρετικά φιλική προς το χρήστη.

6. ΦΥΣΙΚΟ ΜΟΤΙΒΟ ΒΑΔΙΣΗΣ

sundesimotita efarmogi tekmiriwsi

To biofeedback του THERA-Trainer lyra αναγνωρίζει την ένταση της εκπαίδευσης και το προσωπικό επίπεδο δραστηριότητας του ασθενούς. Ο ασθενής μπορεί να αυξήσει, να κρατήσει ή να μειώσει τη δική του δραστηριότητα για να επηρεάσει την ένταση της εκπαίδευσης.

Το THERA-Trainer lyra δημιουργεί μια συνεπή τεκμηρίωση της διαδικασίας εκπαίδευσης και την αποστέλλει στο tablet του θεραπευτή. Οι ιατροί, οι συγγενείς ή οι ασφαλιστικές εταιρείες υγείας μπορούν να ενημερωθούν για την πρόοδο της θεραπείας.