gkSearch
29.09.2022

Λύστε το πρόβλημα της προσβασιμότητας!

Οι σκάλες, η έλλειψη ραμπών και κυρίως η ελλειπής ενημέρωση για την προσβασιμότητα καθιστούν δύσκολη την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία. Οι σκάλες είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την προσβασιμότητα και αυτό δημιουργεί ένα είδος αποκλεισμού για τους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες.

Όταν η πρόσβαση δεν είναι εφικτή γιατί υπάρχουν σκαλιά, έχουμε να σας προτείνουμε 3 λύσεις:

1. Να γίνει εγκατάσταση εξωτερικού ή εσωτερικού ασανσέρ εφόσον υπάρχουν οι προδιαγραφές. Αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, τότε αυτή σίγουρα αποτελεί την ιδανική λύση για την προσβασιμότητα σε χώρους με πολλά σκαλιά.Ακριβότερη μεν, μεγαλύτερη αυτονομία δε.

2. Να γίνει εγκατάσταση σταθερής πλατφόρμας για αμαξίδιο. Μικρότερο κόστος από ένα ασανσέρ τις περισσότερες φορές, αλλά και εδώ θα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες τεχνικές και δομικές προδιαγραφές.

3. Να επιλέξεις ένα αυτοφερόμενο σύστημα σκάλας από την οικογένεια liftkar.Τα liftkar είναι αυστριακής προέλευσης και κατασκευής. Είναι ποιοτικά και το κυριότερο ασφαλή.

Αποτελούν την πιο οικονομική, γρήγορη, μεταφερόμενη και ασφαλή λύση όταν πρόκειται για μεταφορά με αμαξίδιο. Πολλές φορές όμως το να επιλέξεις την κατάλληλη λύση δεν είναι τόσο εύκολα εμφανές.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν τους παράγοντες που πρέπει να λαβετε υπόψην σας για να επιλέξετε την κατάλληλη λύση για εσάς:

1. Κόστος - όφελος : εδώ πρέπει να εξετάσουμε αν συμφέρει ή αν είναι εφικτή η λύση του ασανσέρ ή της πλατφόρμας. Οικονομικά είναι πιο ακριβές λύσεις από τα liftkar αλλά προσφέρουν πλήρη αυτονομία στον ίδιο τον χρήστη.

2. Χρηστικότητα : η χρηστικότητα ενός ασανσέρ και μια σταθερή πλατφόρμας είναι δεδομένη. Όταν όμως δεν είναι εφικτό να τοποθετηθούν σταθερές λύσεις, τότε τα liftkar είναι πολύ εύκολα στη χρήση τους. Με το πάτημα ενός κουμπιού ανεβαίνουμε και κατεβαίνουμε τα σκαλιά. Επίσης, το liftkar PTR είναι ιδανικό για ευθείες σκάλες και η χρήση του είναι τόσο εύκολη και ασφαλή. Αν ο χρήστης έχεις μια έντονη αδυναμία κίνησης ή βάδισης αλλά μπορεί να σηκωθεί, τότε μπορεί να χρησιμοποιήσει το Liftkar PT S που έχει ενσωματωμένο κάθισμα.

3.Τοποθεσίες: αν έχουμε ένα εξοχικό σπίτι με σκάλες ή μετακινούμαστε συχνά όπως όταν θέλουμε να επισκεφθούμε κάποιον συγγενή ή φίλο μας, τότε το liftkar αποτελεί την ιδανική λύση γιατί μπορούμε να το μεταφέρουμε στο αυτοκίνητο και έτσι έχουμε πρόσβαση σχεδόν παντού!

 

Τέλος, αν θέλετε να μάθετε γιατί το liftkar είναι κορυφαίο στην κατηγορία των αυτοφερόμενων μηχανημάτων για σκάλες δείτε εδώ τα 18 αξεπέραστα πλεονεκτήματα για να σας πείσουμε!

 

Αν πάλι δεν έχετε πειστεί, θα χαρούμε να προγραμματίσουμε μια δωρεάν επίδειξη στο χώρο σας! Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας online και να κερδίσετε επιπλέον έκπτωση 10%!