gkSearch
20.10.2021

Έρευνα της Alzheimer Hellas με τα μηχανήματα THERA-Trainer

Τα οφέλη από την ομαδική άσκηση με τα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας THERA-Trainer, παρουσιάστηκαν στο 17ο Συνεδρίου EuGMS - Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γηριατρικής Ιατρικής στις 11-13 Οκτωβρίου 2021 στην Αθήνα.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που η Orthostatical για ακόμη μία χρονιά συμμετείχε σε ένα ξεχωριστό και καινοτόμο ερευνητικό πρόγραμμα.

Η επιστημονική ομάδα της Alzheimer Hellas  επέλεξε τον ιατρικό εξοπλισμό αποκατάστασης THERA-Trainer και συγκεκριμένα τον δυναμικό ορθοστάτη ισορροπίας THERA-Trainer balo και το ειδικό ποδήλατο ενεργοπαθητικής άσκησης THERA-Trainer tigo. Τα συγκεκριμένα μηχανήματα χρησιμοποιήθηκαν ως βασικό εργαλείο στην υλοποίηση του ομαδικού προγράμματος προπόνησης και σωματικής άσκησης σε άτομα με νευροεκφυλιστικές διαταραχές (Άνοια, νόσος Αλτσχάιμερ, Σκλήρυνση κατά πλάκας, Πάρκινσον, Πολυευροπάθειες κ.λπ). Αποτέλεσαν δε αντικείμενο επιστημονικής έρευνας για τα οφέλη της άσκησης και την σημαντική συμβολή των καινοτόμων βοηθημάτων αποκατάστασης THERA Trainer.

Το λογισμικό που διαθέτουν τα ανωτέρω μηχανήματα, δείχνουν στον θεραπευτή, βάσει στατιστικών, την εξέλιξη της εξατομικευμένης απόδοσης του προγράμματος θεραπείας για κάθε θεραπευόμενο.

Τα οφέλη είναι αρχικά:

  • βελτίωση της μυϊκής τους δύναμης
  • η καλύτερη ισορροπία και συγχρονισμός κινήσεων
  • η επανεκπαίδευση της βάδισης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα της Alzheimer Hellas

Δείτε τα οφέλη του εξοπλισμού μας, τον τρόπο εκμάθησης, καθώς και επεξηγηματικά video

 

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμβάλλαμε στην ανωτέρω έρευνα της επιστημονικής ομάδας της Alzheimer Hellas  με τίτλο:

«Η επίδραση ομαδικού προγράμματος προπόνησης σωματικής άσκησης σε άτομα με νευροεκφυλιστικές διαταραχές (Άνοια, νόσος Αλτσχάιμερ, Σκλήρυνση κατά πλάκας, Πάρκινσον, Πολυευροπάθειες κ.λπ.) μέσω εξοπλισμού αποκατάστασης THERA-Trainer (THERA-Trainer balo και THERA-Trainer ποδήλατα άσκησης

η οποία και έγινε αποδεκτή από την Επιστημονική Επιτροπή και παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του 17ου Συνεδρίου EuGMS - Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γηριατρικής Ιατρικής -http://eugms2021.com

στην  Αθήνα & Online από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου 2021 από:

Dr. Vasiliki Garopoulou M.Sc.’s., Ph.D., P.D.

Neurorehabilitation & Medical Exercise Specialist - Post-Doc Researcher Medical School Teacher of Adaptive Physical Education and Sports Science A.U.Th.

Scientific Collaborator at the Greek Association of Alzheimer’s Disease and Related Disorders (Alzheimer Hellas)

Dr. Christos Mouzakidis M.Sc., Ph.D.

Teacher of Physical Education and Sports Science A.U.Th.

Hellenic Association of Alzheimer’s Disease and Related Disorders (Alzheimer Hellas)

Supervisor: Dr. Magda Tsolaki M.D., PhD.

1st Dept. of Neurology, Professor in Medical school A.U.Th.

Hellenic Association of Alzheimer’s Disease and Related Disorders (Alzheimer Hellas)

Media